Staronový primátor Svidníka chce vytvoriť podmienky pre 500 pracovných príležito

28.12.2006 Svidník

Svidník 28. decembra (TASR) - Pripraviť podmienky pre vznik 500 pracovných príležitostí v novozriadenom priemyselnom parku chce vo svojom treťom funkčnom obd...
Svidník 28. decembra (TASR) - Pripraviť podmienky pre vznik 500 pracovných príležitostí v novozriadenom priemyselnom parku chce vo svojom treťom funkčnom období za sebou 49-ročný primátor mesta Svidník Michal Bartko.

Ako Bartko zdôraznil na dnešnom prvom zasadnutí novozvolených funkcionárov mestskej samosprávy, naliehavých úloh na riešenie je viac.
K tým podstatným okrem otázok zvyšovania zamestnanosti obyvateľov mesta priradil \"riešenie bytov odlišného štandardu\", pokračovanie v dobre rozbehnutej rekonštrukcii pešej zóny a zrekonštruovanie bývalej materskej školy na Duklianskej ulici na penzión pre dôchodcov.
Pre TASR dodal, že chce splniť aj jeden zo svojich vážnych predvolebných sľubov, a to kompletne vymeniť asfaltovo-betónový povrch na mestských komunikáciách. Štátnemu fondu rozvoja bývania už adresovali žiadosť mesta o dotáciu na rekonštrukciu 33 malometrážnych bytov pre mladé rodiny.
Okrem Bartka zložilo sľub aj 17 poslancov mestského parlamentu. Za zástupcu primátora zvolili Antona Berežňáka, ktorý je jedným zo šiestich poslancov, ktorí svoje miesto v zastupiteľstve z minulého obdobia obhájili. Berežňák patrí do sedemčlennej skupiny poslancov za koalíciu Smer - SD a ĽS - HZDS. Okrem nej Bartka podporili ešte KSS a HZD. Najvážnejší Bartkov súper - nominant SDKÚ - DS a jej poslanec v Národnej rade SR Jaroslav Ivančo, prehral o 213 hlasov a stal sa prvýkrát mestským poslancom.
Druhou najpočetnejšou skupinou v parlamente sú piati poslanci zvolení ako nezávislí. SDKÚ - DS zastupuje okrem Ivanča v mestskom parlamente ešte dvaja, HZD jedna poslankyňa a rovnako jedna žena aj koalíciu SNS a SF.
 

Vyberte región